Der er en misforståelse blandt mange rejsende, som tror at du ikke kan gå til stranden og samtidig have et stort eventyr i samme begæring. Intet kunne være længere fra sandheden. Som med de fleste andre destinationer, kan stranden give nogle muligheder for episke udflugter, som altid vil være frisk i erindringen. Her er en liste over nogle af de bedste steder at gå for at nyde både en fantastisk strande og eventyr på samme tid.

Nevis, Caribbean

Caribien er bestemt et fantastisk sted for alle, der søger lidt hvile og afslapning på stranden, men der er også masser at gøre for dem, der foretrækker at forblive aktive mens de er på ferie. For eksempel har øen Nevis faktisk et fremragende cykel landskab – både almindelig vej  og off road.

De rejsende på almindelig vej vil gerne holde sig til hovedvejen, der løber helt rundt om øen, og byder på en vidunderlig udsigt undervejs. Mountainbikere kan tage off-road og opdage nogle store stier eller single tracks, som spænder fra meget let til ganske udfordrende ruter. Du kan også gå vandreture eller klatre her, så der er flere eventyrlystne måder at udforske dette øparadis.

Hamilton Island, Australia

Australiens Hamilton Island ved Great Barrier Reef er en top strand ferie destination for rejsende, der elsker at kombinere solbadning på blødt sand med en sund dosis eventyr også. Catseye Beach er et primært valg for folk, der kan lide at snorkle rundt farverige koraller i rolige farvande.

Fra stranden kan du tage kajak, parasailing, wakeboarding og nyde andre vandsport. Eventyr sejler på en 36-fods katamaran er også en populær mulighed, hvilket giver rejsende mulighed for at hænge ud på båden på ‘trapeze’ eller prøve solnettet på forsiden af skibet.

Alternativt kan man prøve noget helt andet. Tag en dagstur til Reefworld, hvor du kan styre en semi-ubåd og se fisk gennem glas i et undersøisk kammer. Bagefter kan rejsende tage dykker eller snorkle eller tage en naturskøn helikopterflyvning over det verdensberømte Heart Reef.

Santa Monica, California

Med en trapeze skole lige ved kysten, non-stop beachvolley ball, store bølger til surfing eller stand-up padling, og nærliggende vandre-og mountainbike stier, kan man sige en aktiv, eventyrlystne livsstil er en del af Santa Monica’s DNA. Rejsende kan deltage i lokalbefolkningen i Stillehavet, eller udforske det udfordrende terræn med udsigt over stranden fra stierne i de nærliggende Santa Monica Mountains.

Sydkystens cykelsti strækker sig langs sandet fra Malibu ned til Torrance og byder på gode forhold for cyklister i alle aldre og oplevelser. Stierne er en fantastisk måde at bo tæt på stranden, med masser af muligheder for at stoppe for en hurtig dukkert i havet. Vandrere og cyklister finder stadig panoramaudsigt, fra de snesevis af stier, særdeles behagelige

West End Cliffs, Jamaica

Klippeudspring giver et adrenalinrus til de mange besøgende, som tager en strandferie på Negril’s West End klipper på Jamaica. Men hvis du ikke opholder dig i den del af øen, er alt ikke tabt. Bare hop i en bil eller tag en taxa til en hurtig tur til klipperne, hvor du kan få din chance for selv at tage det frygtindgydende springet.

Klipperne spænder i højden op til omkring 40 meter over havet, og klipper hoppere og dykkere krymper ofte op ad en klippe for at vælge den højde, som de ønsker at gøre deres spring fra. Hvis springet fra en klippe lyder for risikabelt, skal du bare gå til Tensing Pen Resort, hvor du kan springe ud af en bro i vandet i stedet.

Langs den berømte Seven Mile Beach (som faktisk er omkring fire mil lang), kan solbadende strandgæster nyde en bred vifte af vandsport, såsom kajak, sejlads og jetski. Breezes Runway Bay Resort har flere trapezegarn til gæster, der også ønsker at flyve højt. Mulighederne er mange.

Cape Town, South Africa

Cape Town, Sydafrika, er en anden destination, der har fantastiske strande, selvom farvandet der kan være ret køligt til tider. Men i betragtning af, at alle de eventyrlystne aktiviteter der findes der, vil du gerne bruge mindre tid på at slappe af i sandet til fordel for at udforske de lokale landskaber i stedet. En eventyrrejse til Afrika kan være super spændende. Her har du nemlig også mulighed for at have safari og badeferie kombineret, som er noget de fleste finder interessant.

Havkajak er en populær aktivitet for dem, der besøger Three Anchor Bay, hvilket giver paddlere en chance for at krydse tre oceaner i løbet af blot et par timer ud på vandet. Tilbage på kysten er klippeudspring også en populær mulighed med rejsende, der hopper fra høje klipper ud i vandet, mens man støder på nysgerrige pingviner undervejs. Og for den virkelig modige, hvorfor ikke give burdykning med flotte hvide hajer et forsøg. Hvor ellers kan du komme tæt på et af disse frygtelige rovdyr?

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here